Skip to main content

Min mission med Sammen Sammen

Betydningen af at være sammen – sammen
I dag har meget ændret sig og aldrig har vi haft så mange børn, unge og voksne, der har stress, er ensomme eller mistrives. En af de ting, jeg har haft fokus på i mine mange år som lærer og som mor, er, hvordan vi er sammen med andre mennesker. Hvilke fællesskaber er vi en del af, og hvordan kan de gøre en positiv forskel for den enkelte?

Vi er det land i EU, hvor børn bruger mest tid foran en skærm og vi har ubevidst skabt familiemønstre, hvor vi kan være i samme rum uden at være SAMMEN. Det har en række afledte effekter, som får betydning for vores trivsel; Måske går det ud over vores søvn, måske får vi ikke motion og frisk luft, måske er vi ikke så meget sammen med familien eller vennerne.

Lyset i børnenes øjne
At skabe tid og nærvær i hverdagen hjemme i familien er med til at tænde lys i vores børns øjne. Vi kan som forældre give vores børn troen på, at vi har brug for dem og vi via simple aktiviteter i hverdagen kan de – og vi – mærke glæden ved at bidrage til – og være en del af familiefællesskabet.

Mobilfri stunder

Når vi sætter noget positivt i stedet for mobiltelefonen, mærker vores børn at vi vil dem. At skabe små mobilfrie stunder i hverdagen, betyder at vi er tilgængelige og opmærksomme på hinanden. Hvor mange af os kender ikke til at svare vores børn, mens vi kigger på skærmen. Bagefter aner vi ikke, hvad vi har svaret på – og det mærker de.

Familiefællesskabet

At være en del af familiefællesskabet får dine børn til at vokse – og sender dem stærkere ud i verden. Missionen med SammenSammen er at inspirere  I skønne forældre, så I nemt og enkelt kan skabe tid, nærvær og glæde hjemme i jeres familie i hverdagen uden at skulle blive stressede over ikke at nå vasketøjet, madlavningen osv. Med min erfaring, uddannelse og kreativitet i bagagen har jeg skabt familiekort og aktiviteter, der inddrager hele familien i fx pligter, samtaler og skaber glæde helt ned i maven.

 

KH

Trine