”Hvis du ikke ser det, du har brug for i verden, må du jo skabe det selv” – Det er præcis, hvad jeg har gjort!!! Med SammenSammen minder jeg jer om – og på hinanden – Livet er NU – grib det inden det er for sent, og børnene er fløjet fra reden <3

– Trine Ottosen

Læs mere

”Hvis du ikke ser det, du har brug for i verden, må du jo skabe det selv” – Det er præcis, hvad jeg har gjort!!! Med SammenSammen minder jeg jer om – og på hinanden – Livet er NU – grib det inden det er for sent, og børnene er fløjet fra reden <3

 

–  Trine Ottosen

Læs mere

Om SammenSammen og Trine Ottosen

Idéer og fif skal give dig tid til nærvær med dine børn 

SammenSammen udspringer af den vigtigste rolle i mit liv, nemlig rollen som mor, men også af min livserfaring og min rolle som lærer med 17 års erfaring i rygsækken.  

Netop i rollen som lærer har jeg oplevet en stor ændring i forhold til børn: Mange børn savner i dag nærvær og opmærksomhed! Nogle basale aspekter, som er grundlæggende for, at børn vokser som mennesker og får en større modstandskraft i forhold til, hvad livet byder dem. Når mange børn i dag savner nærvær handler det ikke om omsorgssvigt eller, at de kommer fra udsatte sociale miljøer. Faktisk handler det om tid : 

 • TID til at være nærværende. 
 • TID til at være opmærksomme på hinanden og spørge ind til dagen 
 • TID til at inddrage børnene i dagligdagen i stedet for at stikke dem iPad’en, fordi det er hurtigere og nemmere at skrælle kartoflerne selv.  

 

Det bedste som børn ved og ønsker sig, er tid med forældrene 

Er det ikke fantastisk og simpelt!!? Børns allerstørste ønske er tid sammen med deres forældre! Og forskningen viser, at vi aldrig har haft mere tid til vores børn, end vi har nu. Men hvad er det så, at vi bruger tiden på?  Her kommer mobilen/ipaden/computeren ind på en klar 1. plads!!!  De digitale devices er skabt til at gøre os afhængige – og vi kender det nok alle sammen : – “Jeg skal liiiige”…og så går tiden foran skærmen.  Med SammenSammen vil jeg skabe bevidsthed om at skabe “mobilfri stunder” og give simple redskaber til, hvor nemt og enkelt vi kan skabe nærvær, familietid og glæde i hverdagen. Vi behøver hverken hive det store matadorspil frem, hoppe på café eller diske op med de store gaver. Mindre kan faktisk gøre det.  

 

SammenSammens ”familiekort” skaber simpelt og lettilgængeligt nærvær med lærende effekter 

Familiekortene i SammenSammen-boksen indeholder alle aktiviteter, der skaber magiske stunder i hverdagen. Vi forældre kan nemlig gøre pligterne til en leg, gøre morgenmåltidet festligt og minde om og på hinanden, så vi – og ikke mindst børnene – mærker, hvor fantastisk og vigtigt det er at være en del af et familiefællesskab. Desuden har familiekortene nogle underlæggende lærende effekter, der danner fundament for en sund selvfølelse hos børn så de føler sig som ”nogen” i stedet for ”noget”.  Og så smitter det!!!!!! Børnene vil vokse og glædes – og det samme vil I som forældre, for I er i gang med at skabe en hverdag, I glæder jer til at stå op til, i stedet for at leve efter weekender og ferier – og dét tænder lys i børne- og voksenøjne!!!! 

 

 

Hvem er hende Trine bag SammenSammen? 

Jeg er først og fremmest mor med stort M (!) til mine to skønne piger – Sophie på 14 og Tilde på 10 og gift med min bankmand Jacob <3 – sammen bor vi med katten Fister og kaninen Nullermand – og oven i hatten har vi den sødeste pony, som hedder Smilla.  

Jeg har været på en kæmpe livsrejse og har haft stress 4 gange – senest med angst. Dermed er jeg eksemplet på, “at gør du som du plejer, så får du som du plejer”. 4. gang blev sidste gang for mig med stress, for NU ved jeg, hvad der er vigtigt for mig, og hvad mit hjerte banker for. Med støtte fra skønne mennesker omkring mig, sprang jeg (med rystende ben) ud som selvstændig med  SammenSammen, som er mit hjertebarn – og jeg elsker det!!!!!!  Og jeg er glad!!!! Jeg har nemlig opdaget, at de små ting gør en verden til forskel; Øjenkontakt med dem, du elsker, at nyde solnedgange med en kop kaffe, at samles om spisebordet om aftenen. Lykken er meget tættere på, end vi aner, vi skal bare liiiige stoppe op, skabe stunderne og få øje på den. 

 

Jeg har elsket at være sammen med børn i klasserummet – især fordi jeg ville minde dem om, at alle er gode til noget, men alle er ikke gode til alt 

Som lærer har jeg specialiseret mig i – og udviklet flere forløb. Vigtigst for mig har været at styrke børn i at være dem, de er. At drømme, at lave fejl, at mærke følelser, livet, hinanden. Jeg har arbejdet med alt fra fra brug af personprofiler i klasserummet, styrkearbejde, hvordan vi er sammen i klassen til personlige målsætninger. Måske er der noget I kender eller synes lyder interessant!  

 • “Personprofiler i klasserummet – find dine styrker og udviklingspunkter” 
 • “Mobilhoteller i klassen – hvordan er vi sammen”? 
 •  ” Personlig målsætning til brug i skole/hjem samtaler” 
 • “Personlig udvikling – hvem er du og hvorfor er vi heldige at have dig i klassen” 
 • “Jeres klasse – Indretning af det personlige læringsrum” 
 • “Alene kan jeg meget – sammen kan vi alt” – teambuilding-forløb 
 • “Tydelig forventningsafklaring i det gode skole-hjem-samarbejde 
 • Konsulent “Team2T” – Arbejdsglæde og trivsel 

Kurser – og uddannelse 

 • Læreruddannelsen 
 • Pioneruddannelsen 2.0 Nord 
 • Positiv psykologi 
 • De mange intelligenser og læringsrum 
 • Personlig udvikling ved Pernille Bretton Meyer 
 • Business mentor forløb og mindfullness v. Liselotte Ellegaard 
 • Personlig udvikling – LGP Consult